ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια καστανό ρύζι
6 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200γρ. Φασόλια μαύρα (κονσέρβας)
1 Φλιτζάνι κάσιους
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Χυμός από 12/ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φλιτζάνια καστανό ρύζι
6 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200γρ. Φασόλια μαύρα (κονσέρβας)
1 Φλιτζάνι κάσιους
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Χυμός από 12/ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε για να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, ζεστό, περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά, να μαλακώσει και πιει όλα τα υγρά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλότερη φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά. Στο τέλος ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
- Καβουρδίζουμε τα κάσιους σ ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κάσιους και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: