ΥΛΙΚΑ
200ml. Ελαιόλαδο
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100γρ. Απάκι κομμένο δε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150ml. Λευκό κρασί
450γρ. Χάντρες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
1 Λίτρο ζωμό κότας
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200ml. Ελαιόλαδο
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100γρ. Απάκι κομμένο δε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150ml. Λευκό κρασί
450γρ. Χάντρες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
1 Λίτρο ζωμό κότας
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο
- και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το απάκι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις χάντρες, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το σέλινο, το καρότο, το πράσο, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: