Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Μπούκοβο
Τσίλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και τα πασπαλίζουμε με το τσίλι. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά να πάρει όμορφο χρώμα και να θωρακιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μπούκοβο. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα να μαλακώσει το κρέας. 
  • Αφού έχει πιει το παραπανίσιο νερό και το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα. 
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: