ΥΛΙΚΑ
280ml. Μπύρα
20γρ. Μαγιά φρέσκια
280ml. Ζεστό νερό
600γρ. Αλεύρι
500γρ. Αλεύρι ολικής
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
280ml. Μπύρα
20γρ. Μαγιά φρέσκια
280ml. Ζεστό νερό
600γρ. Αλεύρι
500γρ. Αλεύρι ολικής
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο.
- Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη. Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας και φτιάχνουμε δύο φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε φόρμες του κέικ, τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τις φόρμες και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Θα μπορουσα αντι νωπης μαγιας να χρησιμοποισω ξηρη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!
Ναι δύο φακελάκια είναι ότι πρέπει
ΔιαγραφήΘα μπορουσα αντι νωπης μαγιας να χρησιμοποισω ξηρη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω!