ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Κιλό καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 1/2 Φλιτζάνι ξινόγαλο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Κιλό καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
1 1/2 Φλιτζάνι ξινόγαλο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τα καρότα και το πολτό του σκόρδου. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά.
- Περιχύνουμε με το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σούπα να γίνει βελουτέ.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: