Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Κουτάκι μπύρα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μπίρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο φόρμες σε ότι σχήμα θέλουμε και αδειάζουμε το χυλό.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και κάτω αντίσταση και αέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: