- 6 Αβγά χωρισμένα
- 1 Κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 Κούπα αμύγδαλα κοπανισμένα να γίνουν σκόνη
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενώνουμε με απαλές κινήσεις με το μείγμα των κρόκων. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα, ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με μία κουταλιά ζάχαρη, βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο το κέικ το ξεφορμάρουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: