ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία
- 500γρ. Ζάχαρη
- 4 Αβγά
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
- 2 Βανίλιες
- 2 Πρέζες μαστίχα
- 2 Πρέζες αλάτι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1350γρ. Αλεύρι
- 1/2 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΙΨΗ
- 2 Κρόκους αβγών
- 5 Κουταλιές σούπας νερό
- 1 Κουταλιά σούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο κάδο. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθουμε τα κουλουράκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε και στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα κρόκου, νερού και ζάχαρης. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: