- 2 Φύλλα σφολιάτας
- 300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένη
- 300γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Αβγό για αλείψουμε το φύλλο
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 50γρ. Αλεύρι
- 50γρ. Βούτυρο
- 500ml. Γάλα
- 4 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στη κρέμα αφού την έχουμε από τη φωτιά, αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν και το τυρί ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο. Κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: