Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
  • Κανέλα
  • 2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 3 Φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με την κανέλα να βγάλει το άρωμα της. Βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα. 
  • Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε το νερό και τη καρυδόψιχα ανακατεύουμε και βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και όταν κρυώσει αφαιρούμε τη φόρμα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: