ΥΛΙΚΑ
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- Κανέλα
- 2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 3 Φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με την κανέλα να βγάλει το άρωμα της. Βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει χρώμα.
- Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και τη καρυδόψιχα ανακατεύουμε και βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και όταν κρυώσει αφαιρούμε τη φόρμα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: