ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. Καρύδια τριμμένα
- 350γρ. Καρότα τριμμένα
- 250γρ. Αλεύρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- 2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 Πρέζα αλάτι
- 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 Πρέζα γαρίφαλο
- 250γρ. Ζάχαρη
- 100ml. Ελαιόλαδο
- 250γρ. Κρέμα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τη σόδα που την έχουμε διαλύσει σε χυμό από μισό λεμόνι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τη κρέμα καρύδας, ανακατεύοντας πολύ καλά αφού τελειώσουμε με αυτά βάζουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: