ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 Λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 80γρ. Βούτυρο
- 250γρ. Αρμπόριο
- 40ml. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150ml. Λευκό κρασί
- 100γρ. Παρμεζάνα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Δεντρολίβανο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
- Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: