- 1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 Φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 200γρ. Γιαούρτι
- 2 Βανίλιες
- 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο εργασίας και τα αφήνουμε για λίγο να ξεραθούν. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: