Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • 2 Βανίλιες
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο εργασίας και τα αφήνουμε για λίγο να ξεραθούν. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: