Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500γρ. Κριθαράκι
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 Κουταλάκι μέλι
  • 2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι  
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 Πιπεριά ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά. Βάζουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό. 
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: