- 3 Κούπες τσαγιού καρότα τριμμένα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 Κούπες τσαγιού αλεύρι
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 Πρέζα αλάτι
- 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 Πρέζα μπαχάρι
- 1 Κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 1/2 Κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 4 Αβγά
- 1 Κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- 70γρ. Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 Κούπα τσαγιού σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρότα με το χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το λάδι, το κονιάκ και τα καρότα. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και κόψουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: