Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 6 Ποτήρια γάλα
  • 1 Ποτήρι αλεύρι
  • 1 1/2 Ποτήρι ζάχαρη
  • 1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 7 Αβγά
  • 2 Βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με αβγοδάρτη να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες φουσκάλες.
  • Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: