Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

300γρ. Σοκολάτα με κακάο ψιλοκομμένη

6 Κουταλιές σούπας αλεύρι

4 Κουταλιές ζάχαρη άχνη


4 Αβγά χωρισμένα

150γρ. Βούτυρο

2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 Πρέζα αλάτι

1 Πρέζα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.
  • Στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη, την κανέλα και το μπέικιν.
  • Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: