ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
500γρ. Μακαρόνια
200γρ. Φέτα τριμμένη
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 Λίτρο γάλα
3 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα να πάρει χρώμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τα μακαρόνια και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα.
- Με μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: