Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΟΑΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

2 Κουταλιές σούπας βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο

1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 Κουταλιά σούπας σόγια σος

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο

250ml. Κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κρέας και σοτάρουμε να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κρέμας γάλακτος, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • 5 Λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε με χυλοπίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: