Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

750γρ. Γαρίδες καθαρισμένες

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο


Μπούκοβο

500γρ. Κριθαράκι μέτριο

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου

1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο να βγάλουν το άρωμα τους. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κριθαράκι.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανά διαστήματα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό όταν χρειάζεται μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  • Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: