ΥΛΙΚΑ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
1 Πρέζα ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Χταπόδι 1- 1 1/2 Κιλό
2 Φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: