Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 Κοτόπουλο
2 Κρεμμύδια
2 Πιπεριές
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κουταλιά σούπας πελτέ
2 Αβγά
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι του καφέ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Όταν κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τον πελτέ και τη ντομάτα. Το αφήνουμε για λίγο να σωθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το κοτόπουλο και τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδωμένα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: