ΥΛΙΚΑ
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
200ml. Λευκό κρασί
600γρ. Ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
200ml. Λευκό κρασί
600γρ. Ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το κοτόπουλο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς.
- Ρίχνουμε με δόσεις το ζωμό που διατηρούμε ζεστό.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα όσο μαγειρεύεται το ριζότο για περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: