Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
300γρ. Ρύζι αρμπόριο
200ml. Λευκό κρασί
600γρ. Ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι, το κοτόπουλο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ρίχνουμε με δόσεις το ζωμό που διατηρούμε ζεστό.
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα όσο μαγειρεύεται το ριζότο για περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: