Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
300γρ. Καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
3 Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
400ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το χοιρινό. Όταν πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις πιπεριές συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Βάζουμε το φαγητό σε ΄πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε το τυρί. Αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι με λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: