ΥΛΙΚΑ
2 Κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
400γρ. Τριμμένα τυριά
5 Φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
400ml. Κρέμα γάλακτος
500γρ Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
Αλάτι
Λίγο βούτυρο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
400γρ. Τριμμένα τυριά
5 Φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
400ml. Κρέμα γάλακτος
500γρ Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
Αλάτι
Λίγο βούτυρο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το μπέικον και το προσούτο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρέμα γάλακτος και τα 3/4 από τα τυριά, ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μία στρώση από τις πατάτες, απλώνουμε από πάνω το 1/3 περίπου από το μείγμα μανιταριών και συνεχίζουμε για άλλες 2 φορές την ίδια διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: