Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φασόλια γίγαντες
250γρ. Φέτα τρίμματα
4-5 Φέτες μπέικον
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Πάπρικα
Μπούκοβο
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό να τους σκεπάζει για να φουσκώσουν. Τους στραγγίζουμε και βράζουμε για 25 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή μία ώρα σε κατσαρόλα.
  • Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και το μπέικον. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε τη φέτα και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Σημ: Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες αλλά θα το βάλουμε από την αρχή να του ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: