Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Καταίφι
50γρ. Καρυδόψιχα αλεσμένη
250γρ. Βούτυρο γάλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Κούπες ζάχαρη
4 Κούπες νερό
1 Ξυλάκι κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 Λίτρο γάλα
4 Κρόκους
2 Αβγά
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
4 Βανίλιες
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
500γρ. Κρέμα γάλακτος
6 Κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 7 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί 25χ40 στρώνουμε το καταίφι ανοίγοντας το καλά. Το ραντίζουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει και με τα δάχτυλα ραντίζουμε με λίγο νερό. Το ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Το αφήνουμε για μία ώρα και πασπαλίζουμε με τη καρυδόψιχα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το κορν φάλουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά που έχουμε χτυπήσει μαζί με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήγει. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και απλώνουμε τη κρέμα πάνω στο καταίφι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί. Την απλώνουμε επάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τη καρυδόψιχα. 
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το κόβουμε την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: