Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία χωριάτικο φύλλο
1 Κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Σφνηκάκι λευκό κρασί
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Αβγά
50γρ. Φέτα τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τις πιπεριές.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κοτόπουλο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο με λίγο ελαιόλαδο και λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα.
  • Στη γέμιση βάζουμε τα αβγά, τη φέτα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε.
  • Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε με τον κρόκο. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: