ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά αλεύρι
2 Ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
2 Ποτήρια νερού ελαιόλαδο
2 Ποτήρια νερού μπύρα
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Γαρίφαλο σε σκόνη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καρύδια χοντροκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
2 Ποτήρια νερού μέλι
2 Ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά αλεύρι
2 Ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
2 Ποτήρια νερού ελαιόλαδο
2 Ποτήρια νερού μπύρα
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Γαρίφαλο σε σκόνη
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καρύδια χοντροκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερού ζάχαρη
2 Ποτήρια νερού μέλι
2 Ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο καστανό χρώμα. Βράζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψιά κολλημένα το ένα στο άλλο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τ αφήνουμε για μία μέρα περίπου μέσα στο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: