Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
750γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
4 Αβγά
3 Κούπες γάλα
150γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα τρία αβγά με τις 2 κούπες γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε και αυτά. 
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με το αβγό και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: