Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 600γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • Βούτυρο
  • 150γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100γρ. Τυρί τριμμένο
  • 2 Αβγά χτυπημένα
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
  • 1 Λίτρο γάλα
  • 3 Κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει καλό χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πιει όλα τα υγρά του κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε κατσαρόλα λιώνουμε μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας τη μπεσαμέλ και μετά το μείγμα με το κοτόπουλο, το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: