Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Θράψαλα μεγάλα καθαρισμένα
  • 3-4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμά
  • 200γρ. Ρύζι Καρολίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πολτό σκόρδου και τα πλοκάμια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά, τον άνηθο και σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τα θράψαλα, μέχρι τα 3/4 περίπου και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Αν μας περισσέψει γέμιση τη βάζουμε γύρω γύρω από τα θράψαλα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: