- 1 Μεγάλο χταπόδι καθαρισμένο
- 1 1/2 Κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- Ελαιόλαδο
- 1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
- 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 Δαφνόγυλλα
- Κανέλα
- Κύμινο
- Πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι με λίγο νερό, το κρασί και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες.
- Τις μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με το χταπόδι και τα υπόλοιπα υλικά και το ζουμί που έβρασε το χταπόδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: