Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • Μερικά κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1200γρ. Χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κύβο λαχανικών
  • Χυμό από λεμόνι
  • 1 Αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
  • Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, το θυμάρι και τον κύβο και χαμηλώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
  • Προσθέτουμε το σέλινο και τα πράσα και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά.
  • Σε μπολ χτυπάμε το αβγό με το λεμόνι και λίγο από το ζουμί από το φαγητό αφού το έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: