- 1 Χταπόδι
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ούζο
- 1 Κρεμμύδι
- Λίγους κόκκους μπαχάρι
- 2 Αστεράκια γλυκάνισου
- 1 Φύλλο δάφνης
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε ολόκληρο, προσθέτουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το ούζο και λίγο ελαιόλαδο. Βράζουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε. Το βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το πολτό σκόρδου, περιχύνουμε με 2 κουταλιές σούπας ούζο. Ανακατεύουμε σε μπολ λίγο ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: