Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρου
  • 3 Κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • Κύμινο
  • 700γρ. Καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το σέλινο. Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε τα στερεά υλικά στο μπέλντερ. Τα ρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μία δύο βράσεις και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: