- 1 Κιλό αλεύρι
- 400γρ. Ζάχαρη
- 1 Ποτήρι σόδα αναψυκτικό
- 1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 Κουταλιά σόδα μαγειρική
- 1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 Πρέζα γαρίφαλο
- 1/3 Ποτήρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το γαρίφαλο. Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε τη μαγειρική σόδα και τη ρίχνουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: