- Ελαιόλαδο
- 500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
- 500γρ. Κριθαράκι
- 250ml. Χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 Μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο βάζουμε το λουκάνικο και το τηγανίζουμε το βγάζουμε σε πιάτο. Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το τζίντζερ και ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει, κάθε φορά που σώνεται το νερό συμπληρώνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Προς το τέλος βάζουμε ξανά το λουκάνικο και ανακατεύουμε.
- Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το ξύσμα του λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: