Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι
  • 2 Κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ταψί μαζί με τις πατάτες. Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε το μέλι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα φαγητό.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: