Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό φιλετίνια χοιρινά
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 5 Πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι χοντροκομμένες
  • 5 Μεγάλα μανιτάρια χοντροκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Συμπληρώνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδου και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε πάπρικα και θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και απλώνουμε το μείγμα επάνω από το κρέας. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30  λεπτά. 
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: