Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Κριθαράκι
  • 700γρ. Κιμά
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 500ml. Χυμό ντομάτας
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 3 Αβγά
  • 200γρ. Τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά., το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε πήλινο σκεύος, το περιχύνουμε με το βούτυρο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο από το χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο και μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Απλώνουμε τον κιμά επάνω από το κριθαράκι και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τη γραβιέρα και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: