- 12 Ντομάτες
- 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 600γρ. Κιμά
- 200γρ. Κασέρι τριμμένο
- 1 Φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το επάνω μέρος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον κιμά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες αφού το έχουμε χοντροκόψει. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αλατίζουμε τις ντομάτες και μοιράζουμε τη γέμιση. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε τα καπάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: