Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κομμάτι από μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο περίπου 1 κιλό


1 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 Ποτήρι νερού λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα  καπνιστή

Δενδρολίβανο

Ελαιόλαδο

Θυμάρι

2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Βάζουμε και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και αυτές και πασπαλίζουμε κρέας και πατάτες με θυμάρι, δενδρολίβανο και καπνιστή πάπρικα.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: