ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό
5 Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο ψιλοκομμένες
5 Μανιτάρια Πορτομπέλο κομμένα σε κομμάτια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια,και το βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το θυμάρι και τη πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Απλώνουμε τα λαχανικά επάνω από το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: