Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μερίδες

Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

1 Κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό

5 Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο ψιλοκομμένες

5 Μανιτάρια Πορτομπέλο κομμένα σε κομμάτια

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια,και το βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το θυμάρι και τη πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Απλώνουμε τα λαχανικά επάνω από το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: