Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΚΟΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο σφολιάτας
700γρ. Φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
7-8 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
500γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
Αλάτι
Πιπέρι
500ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και αλείφουμε και λίγο γάλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: