ΥΛΙΚΑ
1 Κύβο μαγιά
1 Κιλό αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Σουσάμι
250γρ. Φέτα σε τρίμματα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κύβο μαγιά
1 Κιλό αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Σουσάμι
250γρ. Φέτα σε τρίμματα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Βάζουμε και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ και βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα της μαγιάς και δύο κούπες χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε τη φέτα και τη γραβιέρα.
- Τυλίγουμε σε ρολό.
- Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: