Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Λίτρα γάλα
Αλάτι
1 Κουτί κορν φλάουρ
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά
Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και βάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά να μείνει μόνο με το λάδι του. Τον απλώνουμε επάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  • Εύκολος τρόπος για να σβολιάσει η μπεσαμέλ είναι ο εξής: 
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, συμπληρώνουμε το γάλα, τον κορν φλάουρ και αλάτι. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τα αβγά αφού τα έχουμε χτυπήσει σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τον κιμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

1 σχόλιο:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: