Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
Πατάτες βρασμένες (τόσες όσες χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε)
1 Καρότο βρασμένο και χοντροκομμένο
4 Αβγά
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κούπα γάλα
250γρ. Τριμμένο τυρί
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
3-4 Τριμμένες φρυγανιές
4 Φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
4 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
  • Στρώνουμε τις πατάτες που τις έχουμε χοντροκόψει και το καρότα.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον. 
  • Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 30 λεπτά.

1 σχόλιο:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: