ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
250γρ. Απάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μπούκοβο
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
250γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κριθαράκι
250γρ. Απάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μπούκοβο
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
250γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το απάκι, τα μανιτάρια και το πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 -2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο, χρειάζονται περίπου 12 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: